صنعت نفت، گاز و پتروشیمی یکی از صنایع بزرگ کشور محسوب می‌شود، که لزوم گذر از مرحله تولید نفت خام و سیاست خام فروشی به صنعتی دانش‌بنیان و پربازده در آن بیش از پیش احساس می‌شود. جهت برون‌رفت از این شرایط، دستیابی به تکنولوژی و جذب سرمایه می‌تواند کمک بسیار زیادی به تسریع این فرایند بکند. هزینه و ریسک بسیار بالای انجام پروژه ­ها در مقیاس آزمایشگاهی، عدم مطالعه شرایط ویژه و بحرانی، بالا بودن زمان انجام آزمایش ­ها، عدم امکان دستیابی به اطلاعات کامل و جزئیات دقیق از یک آزمایش، محدودیت حل تحلیلی معادلات حاکم بر سامانه و بسیاری موارد دیگر محققان را بر آن داشته است تا در جستجوی تکنیکی جدید برای جایگزینی با روش­ های موجود آزمایشگاهی باشند. در این بین دستیابی به تکنولوژی تولید سخت‌افزارهای پیشرفته رایانه‌ای و ساخت ابررایانه‌ها، توسعه روش­ های پردازش بهینه و ... بستر بسیار مناسبی را برای ارتباط دادن مکانیک و علوم قدیم به علوم رایانهو توانمندی‌های نوین محاسباتی فراهم کرده است. در این بین تکنیک دینامیک سیالات محاسباتی می‌تواند به عنوان یک زمینه با پتانسیل بالا مورد توجه محققان قرار گیرد. در سال ­های اخیر استفاده از این روش در بسیاری از حوزه‌ها پیشرفت محسوسی داشته است و این تکنیک جای خود را در میان روش‌های آزمایشگاهی و تحلیلی در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، هوافضا، نظامی و ... باز کرده است. پیشرفت­ های صورت گرفته در توسعه این روش و توسعه نرم‌افزارهای مختلف مبتنی بر این روش، افق روشنی را برای محققین در این حوزه ترسیم کرده است. بی‌شک برگزاری چنین کنفرانس­ هایی برای آشنایی بیش از پیش محققین با این تکنیک، پیشرفت های صورت گرفته در آن و انتقال تجربیات فی‌مابین می‌تواند نقش بسزایی به منظور کاربردی‌تر کردن این روش در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع مختلف شیمیایی کشور داشته باشد. یقیناً ماحصل آن چیزی نخواهد بود جز پیشرفت کشور و گام نهادن در مسیر سیاست ­های اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان کردن این حوزه از دانش فنی در کشور که در نتیجه آن سود سرشاری عاید کشور خواهد شد.